2011. január 26., szerda

Interjú Szabó Ferivel és Enikővel

„A megváltás műve a családban kezdődött”

A Család Évét hirdette meg 2010. december 26-tól a Magyar Katolikus Püspöki kar. Egyházmegyénkben ezen a napon a Dómban bemutatott szentmise keretében Kiss-Rigó László püspök mondott megnyitót.

„A családév szeretné erősíteni a család belső identitását, ugyanakkor szeretné tudatosítani a család missziós felelősségét is.” fogalmaz Bíró László családreferens püspök az erre az alkalomra írt levelében. (A levél teljes terjedelmében elolvasható a www.csaladeve.hu weboldalon). „A Család Éve kegyelmi idő. Kereszténységtől távolodó világunk csak olyan keresztények életpéldája nyomán fogja újra befogadni az evangéliumot, akik Krisztussal való őszinte, állandó, boldogító találkozásban élnek, és másokat is meghívnak erre a közösségre.”

Egy ilyen, az evangéliumot élő, Isten jelenlétét folyton megtapasztaló házaspárt kérdeztünk a megújulásról ez alkalommal. A hódmezővásárhelyi Szabó Ferenc és felesége Király Enikő kilenc gyermeket nevel, szeretetben, katolikus hitben. Legfiatalabb kisfiuk épp karácsony tájt volt kilenc hónapos..... Folyt

Nincsenek megjegyzések: