2010. február 7., vasárnap

Évközi 5. vasárnap

A mai szentmisén az Ádám család és mindannyiunk örömére a keresztség szentségében részesült Ádám Balázs, aki ezáltal Isten gyermeke, országának örököse és közösségünk tagja lett.
Az evangélium Lk 5, 1-11, azaz a csodálatos halfogás története és az első tanítványok meghívása volt. László testvér ezzel kapcsolatban megörvendeztetett bennünket a csodálatos halfogásnak egy alternatív változatával, mintegy az élet által írt parafrázisával, melyben a háló szerepét egy gumicsizma töltötte be, a gumicsizmát pedig egy nagy hal...
A prédikációból bennem a következő gondolatok maradtak meg, vagy ezekké alakultak át, már magam sem tudom:
ha minden erőfeszítésünk hiábavalónak bizonyul, ha úgy érezzük, hogy nem értünk el semmit, az Úr szavára próbáljuk meg még egyszer, akkor is..., és valahogyan váratlanul mégiscsak megtörténik, beteljesedik, amire várunk, amiért küzdünk. Nem lehet kikerülni, "megspórolni" a küzdelmet, de az "eredmény", a győzelem mégiscsak az Ő ajándéka lesz. Küzdenünk ugyan kell, de nélküle semmit sem tehetünk. Ha minden próbálkozásunk, sikertelensége ellenére is képesek vagyunk ráhagyatkozni, Jézusban, megtapasztaljuk Isten túláradó segítségét, irgalmas szeretetét.
A szentmisét Balázs áldás és gyertyaszentelés követte, majd vidám agapé az Ádám család jóvoltából és a tegnapi farsangi buli maradékaiból.


Tamás

Nincsenek megjegyzések: