2009. december 27., vasárnap

Mesés adventi esték_2009

Az idei esztendőben is összegyűltünk minden vasárnap este a Köztéren, hogy a tűz körül meghallgassunk egy-egy mesét.
Első mesét Csilla olvasta fel a szarkáról, hogy bosszantotta fel az erdő állatait és miként békültek meg a végén.
Másodikat Balázs hozta a messzi Japánból. Már már mindenki tudja -Hanao macu, Hanao o simu.- azaz a Virágot(karácsonyt) várni és a Virágot(karácsonyt) sajnálni.
Várni és sajnálni, mint ahogy a szülők várják, hogy felcseperedjenek gyeremekeik és szomorkodnak, hogy felcseperedtek és már el is mennek.
Harmadikat örvendetes-Letare vasárnap, Kamill ofm. tesótól hallhattuk. Mátyás király megválasztásáról és arról, miként bír az angyalszárny tízezer bűnöst is felhozni a pokol mélyéből ha valaki jószívűvé lesz, de egyet se, ha önző marad és fukar marad.
A negyedik vasárnap pedig igazi karácsony váró ünnep volt.
Két mese is jutott! A felfuvalkodott kis békáról, aki addig addig szívta fel-fel egyre csak magát, még nem pórul járt és szét nem pukkant. A második a karácsonyfa története, Szabika és édesanyja Márti közös előadásában hangzott el. Ez után jött a hadd el hadd:

Égi lápásokra írhatta mindenki rá jókívánságait, kéréseit és vágyait, amit "mint a tömjénfüst az úr elé" szálltak a csuda lápások segítségével.
A nagy ováció után nem csak énekeltünk,sütiztünk, teáztunk és forralt boroztunk és táncoltunk, hanem a férfiak a mínus 15 Cfokban megmutatták mi is az a férfi virtus.
Aki legény mind fél pucérra vetkezett és úgy hógolyózott.

Minderről a képek is beszélnek. Ha nem hiszed jövőre téged is várunk ugyan itt.

Nincsenek megjegyzések: